Intrebări

În ce condiții pot apela la Centrul de Consilier al Asociației Familia și Viața?

   În această perioadă personalul asociației lucrează în regim de voluntariat: luni, miercuri și vineri între orele 13 -16. Asociația dispune de personal calificat: psihologi specializați în terapie de cuplu, medici, experți în probleme de planing familial, consilieri, preoți. Cu un simplu telefon se poate face o programare prealabilă pentru a apela la specialistul de care aveți nevoie.

 

Vreau să învăț Metoda Billings! Cum trebuie să procedez?

   Metoda Ovulației Billings este o metodă naturală de planificare a familiei bazată pe recunoașterea perioadelor fertile și nefertile ale ciclului menstrual al femeiii.
Dacă doriți să învățați această metodă trebuie să apelați la serviciile unei învățătoare de MOB calificate din centrul nostru. E necesar să faceți un exercițiu serios de recunoaștere a perioadelor fertile și nefertile din ciclul dumneavoastră pentru a înțelege evoluția hormonilor estrogeni si progesteron, prezența mucusului cervical care este factor și indicator de fertilitate, precum și să învățați regulile metodei care sunt clare si simple.
   Sunt suficiente 2-3 vizite la centru pentru a învăța MOB. Veți fi foarte încântată deoarece metoda este simplă, ușor de învățat, implică și soțul (care trebuie să fie cointeresat în alegerea unei metode naturale) și elimină povara contracepției la care se apelează în mod frecvent.

 

Cât mă costă să învăț Metoda Billings? Cât timp durează cursul?

   Nu costă nimic învățarea metodei, din punct de vedere financiar. Totul este confidențial și gratuit. Ceea ce „costă” e un pic de timp pentru a învăța metoda, printr-un exercițiu zilnic de cunoaștere de sine care durează circa un ciclu (28-30 de zile).

 

Vreau să obțin certificare pentru a învăța/ajuta familiile să învețe Metoda Billings! Cum trebuie să procedez?

   Pentru a deveni învățătoare de MOB trebuie mai întâi să faceți exercițiul de practicare a metodei sub aspectul recunoașterii sigure a perioadelor de fertilitate și infertilitate ale ciclului, a unei înregistrări corecte și precise iar, dacă sunteți căsătorită, a învățării și utilizării regulilor MOB.
   Pasul următor este acela de a parcurge cursurile aprofundate despre MOB în ciclurile lungi (alăptare, premenopauză, stres, postpilula).
Aceste cursuri se desfășoară anual sau periodic la centrul asociației noastre care este autorizată să certifice aceste competențe. Vă invităm să ne contactați!

 

Sunt în străinătate, pot să învăț Metoda Billings și de la distanță?

   Desigur. Scrieți-ne un e-mail de contact și una din învățătoarele noastre vă va ghida pas cu pas și vă va oferi informații precise despre ceea ce aveți de făcut pentru a reuși să învățați. Totul este confidențial.
   Pentru o informare prealabilă consultați siturile:
http://www.thebillingsovulationmethod.org

 

De ce să particip la activitățiile asociației?

Invităm pe toți cei care vor să participe la activitățile asociației fiindcă oferim un program educativ- formativ variat, conceput pe nivele de vârstă, care are ca scop principal educarea graduală pentru formarea persoanei umane: pentru asimilarea pincipiilor, normelor de viață și a valorilor umane si spirituale înalte. Iată mărturia unei persoane care a participat la cursurile noastre:

“Am descoperit cu mare bucurie ca Asociația Familia și Viața din Roman, ca instituție cu profil educațional, reprezintă interesele familiei și ale mele ca părinte. Am participat la câteva întâlniri și am aflat ca există aici persoane competente care mă pot ajuta să statornicesc o relație eficientă cu copiii mei adolescenți; am aflat cum pot să am o relație de familie mai bună, bazată pe comunicare eficientă; am învățat ce înseamnă respectul față de soția mea pe care am învățat să o iubesc și mai mult. Am trimis și copiii mei, acum tineri deja, să ia parte la aceste activități foarte interesante. “( Mărtinaș M.- Roman)

 

De ce să colaborez cu asociația?

   Asociația colaborează de 8 ani cu liceele din Roman și comunitățile vecine, unde susține cursuri de formare în spiritul respectului față de persoana umană. Iată opinia unei profesoare cu care am colaborat:
   “Sunt profesor la Colegiul Tehnic Danubiana Roman și colaborez de mulți ani cu Asociația Familia și Viața. Am invitat de multe ori echipa asociației să prezinte diverse teme elevilor mei, pe teme psihologice și de filozofie personalistă: despre varsta adolescenței, despre sexualitate, despre presiunea grupului, despre alegerile care trebuie facute în raporturile interumane. Elevii mei au avut multe de învățat din aceste cursuri, iar eu, ca diriginte am fost impresionată de prestația echipei și de profesionalismul cu care au fost abordate probleme grave cu care se confruntă ași tinerii astăzi. “( Prof. Mirela Constantinescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 − 10 =