Istoric

Asociaţia Familia şi Viaţa şi-a deschis porţile la data de 10.06.2006, datorită unui grup de persoane entuziaste care, timp de aproape trei ani, s-au întâlnit, s-au gândit, s-au sfătuit ce se poate face pentru a ajuta în mod concret familia aflată în mare criză şi într-un declin grav. Din păcate perioada postcomunistă a generat grave probleme ale familiei: fenomenul emigrării, creșterea ratei divorțurilor, a numărului de copii abandonați, dezordine sexuală și creșterea numărului de avorturi mai ales în rândul adolescentelor, prostituția, traficul de ființe umane. O atentă radiografie a familiei ne-a mobilizat să găsim căi şi soluţii, metode şi mijloace pentru a ne organiza la modul concret, pentru a crea şi implementa proiecte şi programe care să ajute familia în plan educativ-formativ, în vederea diminuării problemelor cu care familia se confruntă.

   Am considerat că pentru a avea familii bune şi sănătoase e nevoie de o formare continuă a adolescenţilor, tinerilor, logodnicilor, a soţilor tineri, care trebuie să beneficieze de o educaţie graduală, făcută la timpul potrivit, pentru a cunoaşte, a accepta şi respecta valorile nobile ale familiei tradiţionale, bazată pe iubire, înţelegere, respect faţă de viaţă; unde problemele, necazurile şi suferinţe fac parte din normalitate; unde iubirea este forţa şi liantul care uneşte pe toţi, şi la bine şi la greu.

   După 8 ani de activitate în asociaţie suntem fericiţi pentru că am avut bucuria de a lucra cu mii de elevi din liceele Romanului şi din comunităţile vecine, dar şi la Bacău, Iaşi, Oneşti; am predat despre metodele naturale sutelor de logodnici care ne-au trecut pragul asociaţiei, dar şi grupurilor din parohiile diecezei: Roman, Iasi, Bacău, Oneşti, Adjudeni, Hălăuceşti, Săbăoani etc. Am desfăşurat numeroase cursuri de formare pentru tinere care au dorit să înveţe metoda ovulaţiei, fie în vederea căsătoriei, fie ca să devină învăţătoare de MOB. Am prezentat numeroase teme grupuilor de familii tinere pe probleme care ţin fie de relaţia de cuplu fie de educaţia copiilor.

   Ne-am constituit ca parte a societăţii civile încercând să ne facem auziţi ca apărători ai valorilor creştine pe care se construieşte familia autentică. În proiectul nostru ne călăuzeşte şi ne este ghid imaginea Sfântului Părinte Ioan Paul al II-lea care ne spune:

Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea

”Nu puţin folos aduc familiilor acei laici specializaţi cum sunt: medicii, juriştii, psihologii, asistenţii sociali, consultorii, etc. care individual sau în diverse forme de asociaţii sau iniţiative prestează o muncă de îndrumare, de luminare, de orientare şi de sprijin… 

Truda voastră merită titlul de misiune, atât de nobile sunt scopurile pe care le urmăriţi şi aşa de hotărâtoare rezultatele voastre pentru binele societăţii şi al familiei creştine.”(FC 75)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 1 =